Els trastorns de l'aparell digestiu afecten a la cavitat bucal, l'estòmac i els intestins. Aquestes zones que intervenen en la digestió, s'associen a dos glàndules el fetge i el pàncrees que també intervenen en el procés digestiu.
En la cavitat bucal comença el procés, amb la digestió de les amines. Moltes de les afeccions en aquesta àrea són degudes a una higiene bucal deficient o a estats de debilitat.
L'estómac és un òrgan dotat de motilitat pròpia, juntament amb les glàndules que segreguen els sucs gàstrics ie ls enzims. El moviment de les parets de l'estómac i la barreja dels aliments amb els sucs gàstrics, fan possible la digestió de les proteïnes que contenen els aliments. Entre els trastorns més freqüènts destaquen les digestions pesades o dispèpsia, gastritis (inflamació de la mucosa de l'estómac, causada per subtàncies irritants dels aliments o per estrès), úlceres, falta de gana, acidesa, dolor d'estómac...
La major part dels trastorns dels intestins, on té lloc la digestió de les grases i l'absorció dels nutrients, afecten al còlon. Entre els trastorns més freqüents tenim la colitis, que és la inflamació de l'intestí gros (es caracteritze per diarrees, restrenyiment i dolor abdominal).
Plantes
eupèptiques
Fomenten
la segreció de sucs gàstrics i eviten la formació de gasos. Es prenen després
dels àpats, per evitar les digestions pesades o dispèpsies. També solen ser
estimulants digestives de l’estómac, l’intestí prim, el pàncrees, el fetge i la
vesícula biliar, és a dir, de tot el grup d’elements que participa en la
digestió.
Plantes
tónico-estomacals o tónico-digestives
Augmenten
les segresions gástriques i es donen abans dels àpats per preparar l’estómac a
rebre els aliments.
Plantes
aperitives
S’utilitzen
per obrir la gana (la secreció de sucs a l’estómac contribueix a activar una
via reflexa en el sistema nerviós central que augmenta la sensació de gana),
útil en anorexia
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada