dilluns, 4 de febrer del 2013

Preparació d'olis macerats


També anomenats oleolats, s'obtenen a partir de l'extracció dels principis actius de les plantes riques en principis liposolubles, que es sumen a les propietats de l'oli.
S'obté fent una maceració en oli vegetal. Posarem la planta en un pot de vidre i la recobrirem tota, és important aquest pas perquè ens poden sortir floridures i deixem alguna part a la superfície. Posarem entre 100-300 grams per litre d'oli i ho deixarem reposar entre 21 i 28 dies.

Podem elaborar molts i diferents olis macerats, és bo anar-lo remenant cada dia. Si macerem parts de la planta que són fulles, com el romaní, és millor deixar-ho dins de casa, al rebost o en algun armari. En canvi, les maceracions amb calèndula, orenga, camamilla, hipèric és millor fer-les a l'exterior.

Un cop passat el temps de maceració, filtrarem l'oli, i el guardarem en un recipient opac. Posarem la data de preparació i el tipus de maceració. Hi ha olis que s'oxiden fàcilment, és bo posar-hi unes gotes de vitamina E, ens farà d'antioxidant.

Hi ha molts olis a utilitzar; si volem que no penetri gaire en la pell utilitzarem un oli d'oliva, de coco, en canvi, si necessitem un oli més lleuger escollirem l'oli d'ametlles, de llavor de raîm, de sèsam...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada