diumenge, 4 de novembre del 2012

Oli de romaní

El romaní és un arbust mediterrani que trobem a molts jardins i tenim la sort que floreix durant tot l'any.

Elaboració
  • Agafem un pot de vidre, anem a recollir un bon grapat de branques joves de romaní
  • Les trossejem i omplim el pot.
  • Seguidament aboquem l'oli omplim fins a tapar totes les fulles.
  • Ho deixem 28 dies, en un lloc fosc de la casa; en un armari o al rebost. 
  • De tant en tant és bo remenar-ho i olorar, sentir com s'està macerant el romaní.
  • Passat aquest temps, filtren l'oli macerat i li podem afegir olis essencials que potenciïn el seu efecte (Per un oli corporal podem afegir uns 3% d'oli essencial en 100ml d'oli vegetal).



Veurem que el preparat agafa un to verdós i un aroma herbaci.

Propietats: tonificant cutani i capilar, reafirmant, tónic muscular i analgèsic. Aquest oli el podem utilitzar tant pel cabell com pel cos. 

Indicat en: cames cansades, problemes circulatoris, celul.litis, dolors musculars i alopècia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada