El seu nom prové del llatí Kalendae, que vol dir el primer d'un mes, això segurament es deu a que aquesta planta té flors la majoria de mesos de l'any.
Descripció, és una planta parenne, la trobem en jardins o masies i terrenys abandonats als afores dels pobles. Molt fàcil de cultivar, Si no és atacada per oïdi, pot expandir-se i anar renovant les seves flors durant tot l'any. Un cop la flor s'asseca ens dóna les llavors, que podrem aprofitar per regalar-les o per plantar-les en un altre lloc.
Floreix, tot l'any.
RECEPTES NATURALS
Oli macerat de calèndula Fent un oli macerat podrem hidratar i nodrir tot tipus de pell, en especial les pells sensibles, atòpiques o irritades. Podem utilitzar diferents olis vegetals, jo us recomano utilitzar l'oli d'ametlles per reforçar les propietats humectants i antioxidants del preparat.
Elaboració
- Agafar 200gr de flors seques / 80gr flors fresques i posar-les a macerar en un litre d'oli d'ametlles, de sèsam o d'oliva.
- Deixar-ho un cicle lunar a sol i serena, en un lloc del jardí on no hi toqui el sol directe durant tot el dia.
- Passat aquest temps, filtrar-lo i guardar-lo en ampolles de vidre fosques, per guarir millor les seves propietats.
Propietats
Indicat en inflamacions de les venes, úlceres varicoses, mals de panxa, ferides, cremades, fongs als peus i micosi vaginal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada