dilluns, 28 de gener del 2013

Boixac

Calendula officinalis
El seu nom prové del llatí Kalendae, que vol dir el primer d'un mes, això segurament es deu a que aquesta planta té flors la majoria de mesos de l'any. 

Descripció, és una planta parenne, la trobem en jardins o masies i terrenys abandonats als afores dels pobles. Molt fàcil de cultivar, Si no és atacada per oïdi, pot expandir-se i anar renovant les seves flors durant tot l'any. Un cop la flor s'asseca ens dóna les llavors, que podrem aprofitar per regalar-les o per plantar-les en un altre lloc. 

Floreix, tot l'any.


RECEPTES NATURALS


Oli macerat de calèndula Fent un oli macerat podrem hidratar i nodrir tot tipus de pell, en especial les pells sensibles, atòpiques o irritades. Podem utilitzar diferents olis vegetals, jo us recomano utilitzar l'oli d'ametlles per reforçar les propietats humectants i antioxidants del preparat.


Elaboració
  1. Agafar 200gr de flors seques / 80gr flors fresques i posar-les a macerar en un litre d'oli d'ametlles, de sèsam o d'oliva.
  2. Deixar-ho un cicle lunar a sol i serena, en un lloc del jardí on no hi toqui el sol directe durant tot el dia.
  3. Passat aquest temps, filtrar-lo i guardar-lo en ampolles de vidre fosques, per guarir millor les seves propietats.

Propietats

El resultat és un oli antiinflamatori, suavitzant, cicatritzant, antisèptic i antifúngic. 

Indicat en inflamacions de les venes, úlceres varicoses, mals de panxa, ferides, cremades, fongs als peus i micosi vaginal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada