Silena vulgaris
Els
talls i les fulles tendres poden menjar-se crues. S'utilitza en sopes,
amanides, truites o guisats, i es prepara igual que la col o els
espinacs.
Helecho comun
Recollim les fulles tendres o frondes, quan encara no han sortit. El
sabor amarg desapareix després de la cocció. Es preparen com les
verdures o els espàrrecs i es poden conservar en vinagre com les
tàperes.
Malva sylvestris
Els brots i les fulles tendres es recollen abans de la floració i es
consumeixen en amadina o com a verdura. Els fruits frescos poden
menjar-se crus.
Plantago major
Les fulles tendres, fresques es preparen en amanides o com a verdura.
Tropaeolum majus
Molt fàcil de cultivar i és una planta molt bonica per decorar els nostres jardins i balcons.
Tota la planta és comestible i ens la menjarem crua, les flors afegides
a l'amanida són afrodisíaca. La podem utilitzar com a condiment, les
seves flors desprenen un aroma agradable. Ens serveix per decorar plats
de carn, peix i amanides.
Papaver rhoeas L.
Es consumeixen les seves fulles tendres en amanida, soles o juntament amb altres plantes. Cal fer menció d'un nou ús alimentari de la rosella; i és la utilització de les seves llavors per decorar pans i pastissos, o com a condiment en amanides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada