diumenge, 3 de febrer del 2013

Plantes comestibles

Silena vulgaris

 Els talls i les fulles tendres poden menjar-se crues. S'utilitza en sopes, amanides, truites o guisats, i es prepara igual que la col o els espinacs.









Helecho comun
 
 


Recollim les fulles tendres o frondes, quan encara no han sortit. El sabor amarg desapareix després de la cocció. Es preparen com les verdures o els espàrrecs i es poden conservar en vinagre com les tàperes.






Malva sylvestris

 
 



Els brots i les fulles tendres es recollen abans de la floració i es consumeixen en amadina o com a verdura. Els fruits frescos poden menjar-se crus.
 



 

  

Plantago major

 



Les fulles tendres, fresques es preparen en amanides o com a verdura.









Tropaeolum majus 


 Molt fàcil de cultivar i és una planta molt bonica per decorar els nostres jardins i balcons.
Tota la planta és comestible i ens la menjarem crua, les flors afegides a l'amanida són afrodisíaca. La podem utilitzar com a condiment, les seves flors desprenen un aroma agradable. Ens serveix per decorar plats de carn, peix i amanides.









Papaver rhoeas L.


Es consumeixen les seves fulles tendres en amanida, soles o juntament amb altres plantes. Cal fer menció d'un nou ús alimentari de la rosella; i és la utilització de les seves llavors per decorar pans i pastissos, o com a condiment en amanides.






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada