dilluns, 4 de febrer del 2013

Oli de calèndula

La calèndula és una planta molt fàcil de cultivar en els nostres jardins. Si no és atacada per oïdi, pot expandir-se i anar renovant les seves flors durant tot l'any. Un cop la flor s'asseca ens dóna les llavors, que podrem aprofitar per regalar-les o per plantar-les en un altre lloc. 

Antigament, tant els grecs com els hindús, tenien molt present aquesta flor per decorar les seves festes i formaven guirnaldes amb elles, que sovint recorden als raigs de sol.

Fent un oli macerat podrem hidratar i nodrir tot tipus de pell, en especial les pells sensibles, atòpiques o irritades. Podem utilitzar diferents olis vegetals, jo us recomano utilitzar l'oli d'ametlles per reforçar les propietats humectants i antioxidants del preparat.


Passos a seguir en l'elaboració de l'oli
  1. Agafar 200gr de flors seques / 80gr flors fresques i posar-les a macerar en un litre d'oli d'ametlles, de sèsam o d'oliva.
  2. Deixar-ho un cicle lunar a sol i serena, en un lloc del jardí on no hi toqui el sol directe durant tot el dia.
  3. Passat aquest temps, filtrar-lo i guardar-lo en ampolles de vidre fosques, per guarir millor les seves propietats.

Propietats

El resultat és un oli antiinflamatori, suavitzant, cicatritzant, antisèptic i antifúngic. 

Indicat en inflamacions de les venes, úlceres varicoses, mals de panxa, ferides, cremades, fongs als peus i micosi vaginal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada