dilluns, 4 de febrer del 2013

Oli d'hipèric

L'hipèric, herba de Sant Joan, herba del cop, pericó... té molts noms i arreu l'anomenan d'una forma diferent. Ens anuncia el solstici d'estiu i és en aquesta època que l'hem de recol.lectar. Fa una inflorescència amb petites flors grogues de cinc pètals. A part d'ajudar-nos a fer el millor oli vulnerari que tenim pels nostes boscos. S'ha demostrar el seu ús per via interna en el tractament de la depresió.



Elaboració: omplirem un pot de vidre amb les flors d'hipèric trossejades, després les recobrirem d'oli d'oliva suau. Ho deixarem a sol i serena 40 dies. Veurem com el nostre oli va agafant un to vermellós degut un dels seus principis actius. Remenar el preparat de tant en tant. Passat aquest temps, el filtrarem i el guardarem en un recipient opac i ben tancada. Ens durarà un any.



Propietats:  També és analgèsic i cicatritzant. L'utilitzarem per ferides, cops, mals d'esquena o dolors musculars, com a regenerador cutani en cremades. En cosmètica és molt bo per a fer cremes regeneradors o bàlsams post-solars.


Contraindicacions
L'hipericina en contacte amb la llum solar pot causar fotosensibilització, petites lesions cutànies. Per això si utilitzem aquesta planta tant en ús intern com extern, no exposar la pell a la llum solar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada