Aquesta planta és fresca durant tot l'any, i a
cada estació podem utilitzar alguna de les seves parts, ja que tota la
planta és medicinals. Aquí us ensenyaré a preparar un xarop amb
propietats aperitives, protector hepàtic, ric un vitamina C i minerals,
diurética i laxant.
ELABORACIÓ
S'agafem unes vint flors i es posen a bullir a foc lent en un litre d'aigua. Quan comenci a bullir, es deixa uns segons i es retida del foc. Ho deixarem tapat i que reposi durant tota la nit; al dia següent filtrem la decocció i exprimen bé les flors.
Afegim un quilo de sucre moreno i mtja llimona tallada en rotllanes. Es posa al foc, ha de quedar com una mel.
S'ha
de dir que als malalts del ronyó no els senta molt bé l'ácid de la mel
d'abella, però si que es recomenable consumir xarop de dent de lleó.ELABORACIÓ
S'agafem unes vint flors i es posen a bullir a foc lent en un litre d'aigua. Quan comenci a bullir, es deixa uns segons i es retida del foc. Ho deixarem tapat i que reposi durant tota la nit; al dia següent filtrem la decocció i exprimen bé les flors.
Afegim un quilo de sucre moreno i mtja llimona tallada en rotllanes. Es posa al foc, ha de quedar com una mel.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada